Verdensarven Struves – Visuelt kart system

Verdensarven Struves – Visuelt kart system

Dato: 2023

Kunde: Hammerfest kommune

Sted: Finnmark

Bakgrunn:

I 2023 vant Digitur Media en anbudskonkurranse hos Hammerfest kommune for å utvikle en VR-applikasjon som inkluderer kart med siktlinjer til alle ulike målepunkter i Struves verdensarv for Gjenreisningsmuseet.

Dette er en av våre største prosjekter i 2023. Kontrakten omfattet 25 lokasjoner i Finnmark, som skulle besøkes over noen måneder. Målet var å sammensette disse lokasjonene til en virtuell tur som kunne benyttes på nettlesere og VR-briller. Prosjektets formål er å visualisere alle målepunktene i Finnmark og å være en attraksjon ved Gjenreisningsmuseet i Hammerfest, Alta og Kautokeino.

Skjermopptak fra 360 visningen

Hva er Struves meridianbue?

Struves meridianbue er et historisk og vitenskapelig prosjekt gjennomført på 1800-tallet. Det innebar måling av en lang avstand langs en meridian, som bidro til å fastsette jordens form og størrelse mer nøyaktig. Struves Meridianbue er et betydelig bidrag til forståelsen av geodesi og verdenskartografi. Lær mer

Videoen illustrerer hvor stor Struves bue faktisk er; vi har bare digitalisert den norske delen.

Utførelse:

Vi hadde i oppgave å ta 360-graders bilder på 25 steder i Finnmark. Disse bildene ble koordinert og siktlinjene ble justert mot målepunktene. De grønne linjene på illustrasjonsbildet representerer disse siktlinjene og viser hvor målingene ble gjort fra og til i Struves tid.

Undervisningsverdi:

Dette lar oss bevare verdensarven digitalt og bruke det til undervisning for å lære om Struves verdensarv og dens funksjon.

Demo

Ønsker du å teste en demo eller se flere løsninger?
Ta kontakt på: post@digitur.no eller telefon: +47 479 60 886

I løpet av årets sommer har Digitur klart å levere 360-bilder av 25 punkter på tvers av hele Finnmark, de fleste av disse høye fjelltopper. I tillegg har de bistått med å få dette kompatibelt med VR-briller. Dette er et omfattende prosjekt. Digitur har fremstått som profesjonell og lett å samarbeide med slik at ønsket produkt ble levert. Digitur leverte i tråd med bestilling og med forventet kvalitet. God planlegging og godt samspill med oss som kunde, skapte tillit og var betryggende hele veien frem mot ønsket resultat.
Ulf Terje Nyheim Eliassen  –  Prosjektleder’

Kan en slik løsning være i form av programvare?

Absolutt! Denne løsningen kan kjøres via internett, internt, eller som programvare på Windows/Mac. Det er også mulig å utvikle en enkel telefonapp som kan lastes ned fra App Store.

Kan vi bruke en slik løsning til å skrive notater direkte inn i systemet?

Delvis. For tekstinformasjon kan vi for eksempel linke til Excel, slik at dere enkelt kan skrive inn informasjon der og få det oppdatert i løsningen. Imidlertid er dette ikke primært et brukersystem, men heller en løsning for visualisering og informasjon.

Hvilke områder er denne løsningen perfekt for?

Det er mange bruksområder, inkludert, men ikke begrenset til: presentasjoner, planlegging og prosjekter, intern opplæring, museer, med mer. Ta gjerne kontakt med oss for veiledning og mer informasjon.

Her er noen bilder bakom scenene:
Back to Top
Context Menu is disabled by theme settings.